Monumenti i “Skënderbeut” - Into Albania

Monumenti i “Skënderbeut”

Turizëm Urban

Monumenti i “Skënderbeut”

Turizëm Urban

Përtej Kalasë, prania e Skënderbeut mund të vërehet edhe në zemër të qytetit të Krujës, falë skulpturës së Janaq Pacos, përuruar më 28 nëntor 1959. Nga Kruja në Tiranë, nga Prishtina në Romë e në plot kryeqytete të tjera të botës, statuja e Skënderbeut mbi kal apo bustet e tij janë dëshmi e famës dhe rëndësisë që ky emër ka patur për historinë e Shqipërisë dhe Evropës.

 

Nga: IntoAlbania

Zbulo më Kruja

More of your interest

What’s Hot?

Zhvilluar nga Frakton & Dizajnuar nga project.graphics