Të Rejat - Into Albania

Të Rejat

Choose a

Title

Portalet Prestigjoze Ndërkombëtare – Shqipëria Vendi Ideal për Pushime, Pa Karantinë dhe Test Covidi

Në një kohë ku pjesa më e madhe e Evropës ka hapur kufijt, për këtë sezon veror edhe Shqipëria tashmë është një destinacion covid free.  Të gjithë turistët që shkelin territorin Shqiptar nuk e kanë të nevojshme kryerjen e karantines, si edhe paraqitjen e një testi  PCR-je. Madje për këtë lajm edhe mediat ndërkombëtare i [...]

Read more

Title

Sezoni Veror 2021 e Gjen Shqipërinë Covid Free

E ndërkohë që pritet të çelet sezoni turistik, në vijën bregdetare, por  jo vetëm, të Shqipërisë ka nisur pastrimi për pasjen e një ambienti të pastër. Nisma të kryera vullnetarisht apo edhe me ndihmën e shtetit, duket që po e mirëpresin pozitivisht këtë fillim sezoni. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, shprehu rëndësinë e sensibilizimit për [...]

Read more

Title

Çelet Sezoni Turistik – Shqipëria Mirëpret 200 Turistë nga Ukraina

Edhe pse temperturat e larta nuk po premtojnë shumë, turistët e parë kanë mbërritur në Shqipëri duke çelur kështu edhe sezonin turistik 2021. Ka mbëritur në Aeroportin Ndërkombëtar Nënë Tereza, charteri i parë nga Ukraina, i cili solli në Shqipëri 200 turistët e parë, në këtë sezon që duket më premtues se ai që lamë [...]

Read more

Title

18 Prilli Dita Ndërkombëtare e Monumenteve Kulturore dhe Parqeve Arkeologjike

Data 18 prill shënon Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike. Ditë e cila thekson nevojën për të ruajtur vendet kulturore dhe për të festuar larminë e trashëgimisë kulturore në të gjithë botën. Për këtë vit motoja e kësaj dite është “E kaluara e ndërlikuar. E ardhmja e larmishme”. Kjo konsiderohet si një ditë reflektimi [...]

Read more

Title

Një nga një ndriçohen kalatë historike të Shqipërisë

Duke nisur me Kalanë e Krujës dhe atë të Beratit, projekti i ndriçimit të kalave të vendit po i kthen këto kryevepra të historisë së vendit në destinacione të bukura nokturne. Ndriçimi i kalasë së Beratit dhe ai i kalasë së Krujës janë rezultat i projektit të ndriçimit të realizuar nga Ministria e Kulturës. Të [...]

Read more

Title

Shtatori Muaji i Trashëgimisë Kulturore dhe i Promovimit të Vlerave Tradicionale

Ka nisur muaji në të cilën promovohen vlerat kulturore dhe tradicionale, muaji i Trashëgimisë Kulturore. Shtatori prej vitesh është cilësuar  si muaji i trashëgimisë kulturore dhe këtë vit ky muaj do të pasohet me aktivitete nën moton “Trashëgimi dhe edukim,”  si edhe do të jetë një muaj në zbulim të thesareve të çmuara të vendit [...]

Read more

Title

Rritet Numri i Fluturimeve Drejt Rinasit – Shifra më e lartë Pas Pandemisë

Një lajm i mirë vjen nga Tirana International Airport, e cila në faqen e saj të facebook-ut ka informuar se ditën e sotme janë parashikuar 28 fluturime, që është numri më i lartë që pas pandemisë. Pjesa më e madhe e destinacioneve i përkasin qyteteve italiane, ndërsa janë shtuar dhe fluturimet drejt vendeve të Gjermanisë. [...]

Read more

Title

Nga Puçini tek ”Metallica” – Teatri i Operës dhe Baletit sjell Galanë e ”Pop Stars to Opera Stars”

Pandemia e shkaktuar nga Covid-19 ndikoi jo vetëm në sjelljen sociale të njerëzve por ndryshoi edhe shumë mënyra të sjelljes. Nga divani i shtëpisë njerëzit filluan të jenë me kreativ, e ti dedikojnë më shumë kohe pasioneve të tyre. Gjatë kësaj kohe ndryshuan shumë gjëra, ndryshoi mënyra e të bërit televizion, ndryshoi arti, kultura e [...]

Read more

Title

Dita Botërore e Gastronomisë – Tradita Shqiptare që Trashëgohet me Fanatizëm

Të gatuash është art më vete dhe si çdo zhanër arti dallon nga të tjerat nga stilet e ndryshme. Stile të cilat bëjnë diferencën nga një kulinari tek tjetra, në bazë të traditave. Prej katër vitesh tashmë, festohet edhe Dita Botërore e Gastronomisë së Qëndrueshme e cila ka si qëllim sensibilizimin e publikut rreth vlerës [...]

Read more