Të Rejat - Into Albania

Të Rejat

Choose a

Title

Portalet Prestigjoze Ndërkombëtare – Shqipëria Vendi Ideal për Pushime, Pa Karantinë dhe Test Covidi

Në një kohë ku pjesa më e madhe e Evropës ka hapur kufijt, për këtë sezon veror edhe Shqipëria tashmë është një destinacion covid free.  Të gjithë turistët që shkelin territorin Shqiptar nuk e kanë të nevojshme kryerjen e karantines, si edhe paraqitjen e një testi  PCR-je. Madje për këtë lajm edhe mediat ndërkombëtare i [...]

Read more

Title

Sezoni Veror 2021 e Gjen Shqipërinë Covid Free

E ndërkohë që pritet të çelet sezoni turistik, në vijën bregdetare, por  jo vetëm, të Shqipërisë ka nisur pastrimi për pasjen e një ambienti të pastër. Nisma të kryera vullnetarisht apo edhe me ndihmën e shtetit, duket që po e mirëpresin pozitivisht këtë fillim sezoni. Ministria e Turizmit dhe Mjedisit, shprehu rëndësinë e sensibilizimit për [...]

Read more

Title

Prestigjozja Angleze Travel Weekly – Vlerëson Shqipërinë për Hiking dhe Alpinizëm

Edhe pse vera ende ska trokitur, turistët e parë në Shqipëri mbërritën dhe shpresojmë të kenë këmbën e mbarë. Turistë të cilët do të shfrytëzojnë ditët e tyre duke parë dhe shijuar natyrën, traditën dhe kulturën shqiptare. Por bukuritë shqiptare, gjithnjë e më tepër po tërheq vëmendjen të mediave ndërkombëtare. Këtë herë ka qenë Travel [...]

Read more

Title

Çelet Sezoni Turistik – Shqipëria Mirëpret 200 Turistë nga Ukraina

Edhe pse temperturat e larta nuk po premtojnë shumë, turistët e parë kanë mbërritur në Shqipëri duke çelur kështu edhe sezonin turistik 2021. Ka mbëritur në Aeroportin Ndërkombëtar Nënë Tereza, charteri i parë nga Ukraina, i cili solli në Shqipëri 200 turistët e parë, në këtë sezon që duket më premtues se ai që lamë [...]

Read more

Title

18 Prilli Dita Ndërkombëtare e Monumenteve Kulturore dhe Parqeve Arkeologjike

Data 18 prill shënon Ditën Ndërkombëtare të Monumenteve dhe Parqeve Arkeologjike. Ditë e cila thekson nevojën për të ruajtur vendet kulturore dhe për të festuar larminë e trashëgimisë kulturore në të gjithë botën. Për këtë vit motoja e kësaj dite është “E kaluara e ndërlikuar. E ardhmja e larmishme”. Kjo konsiderohet si një ditë reflektimi [...]

Read more

Title

Firmoset Formulari i Kandidimit për në UNESCO të ”Xhubletës” dhe ”Kcimit të Tropojës”

Ndaj ndjeshmërisë së vazhdueshme kushtuar trashëgimisë kulturore jo materiale, mesa duket erdhi dita e madhe. Ministrja e Kulturës, firmosi  formularin e kandidimit të dukurisë së Kcimit të Tropojës për “Representative List of Intangible Cultural Heritage of Humanity” (lista përfaqësuese e dukurive të Trashëgimisë Kulturore Jomateriale të njerëzit) dhe dijebërjes së Xhubletës për në listën e [...]

Read more

Title

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” gati për UNESCO-n

Muzeu Kombëtar i Fotografisë “Marubi” përfundon punën dy-vjeçare të përgatitjes të aplikimit për tu përfshirë në listën e vendeve të trashëgimisë kulturore të mbrojtur nga UNESCO. Muzeu Kombëtar i Fotografisë Marubi, në prag të dorëzimit të dosjes të përgatitur në UNESCO pret një përgjigje pozitive brenda afatit kohor të një viti. “Shpresojmë që ky qëllim [...]

Read more

Title

Foto përrallore në prag të pranverës në Tropojë – Marsi vjen me borë

Nuk mund të mungojë dielli në prag të pranverës por këtë mars, në Tropojë, diellin e shoqëron një borë jashtëzakonisht e bukur. Kartolina nga Mont Blanc apo Alpet shqiptare? Ndoshta nuk mundemi të udhëtojmë drejt Zvicrës, por kjo nuk duhet të na shqetësojë aspak pasi ju betohemi se Zvicrën e kemi këtu. Për një shkëptuje [...]

Read more

Title

Mali i Jezercës- Pamjet Sublime Dimërore të Alpeve Shqiptare

Alpet Shqiptare karakterizohen nga vargjet malore të thepisuara, rrafshnalta e lugina, e jo më kot kanë marrë dhe vëmendjen e shumë  portaleve të huaja, për magjinë që ato të ofrojnë. Mali i Jezercës i cili ndodhet në zemër të Alpeve, është më e larta dhe arrin deri në 2694 metra. Kjo është maja e dytë [...]

Read more