Informacione praktike - Into Albania

Informacione praktike

 • Prefiksi ndërkombëtar+355
 •  KryeqytetiTirana
 • Gjuha: Shqip
 • Valuta:  Lekë

Numrat e emergjencës

 • Policia Rrugore: 126
 • Policia: 129
 • Urgjenca: 112
 • Ambulanca: 127
 • Zjarrëfiksi: 128

Sistemi i Vizave: Çfarë duhet të dish

 • Politika e vizave e Shqipërisë garanton hyrje 90 ditorë pa viza nga të gjitha vendet e Shengenit Aneksi II, me përjashtim të Dominikës, Timorit Lindor, Gjeorgjisë, Grenadës, Kiribatit, Ishujve Marshall, Mikronezisë, Palaut, Shën Luçias, Shën Vinsentin dhe Grenadineve, Samoas, Ishujve Solomon, Tongas, Trinidad dhe Tobagos, Tuvalut dhe Vanuatut.
 • Vende të tjera që nuk janë pjesë e shtetësive të Aneksit II të Shengenit por mund të udhëtojnë në Shqipëri pa viza janë: Armenia, Azerbajxhani, Kosova, Kuvajti dhe Turqia.
 • Të gjithë qytetarët e Bashkimit Evropian ose qytetarët që vijnë nga Australia, Kanadaja, Islanda, Hong Kongu, Kazakistani, Kosova, Maqedonia, Mali i Zi, Zelanda e Re, Norvegjia, Singapori, Korea e Jugut, Zvicra, mund të hyjnë përmes kartës ID, edhe pse ne rekomandojmë marrjen e pasaportës tuaj.
 • Shtetasit nga Shtetet e Bashkuara lejohen të qëndrojnë për një vit pa vizë.

Më shumë informacion rreth regjimit të vizave për shtetasit e huaj mund të gjenden në faqen e internetit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Shqipërisë duke klikuar këtu.

Mundësi të tjera për të hyrë në Shqipëri pa viza

 • Qytetarët e huaj që kanë një vizë të vlefshme me shumë hyrje Shengen, që është përdorur më parë në një nga shtetet Shengen ose shtetasit e huaj që kanë një leje qëndrimi në një nga shtetet Shengen.
 • Qytetarët e huaj që kanë një vizë të vlefshme, me shumë hyrje në SHBA ose në Mbretërinë e Bashkuar, e cila është përdorur më parë në vendin përkatës të lëshimit, ose kanë një leje të vlefshme qëndrimi në SHBA ose në Mbretërinë e Bashkuar.
 • Mund të hyjnë pa viza afatshkurtra (pa vizë Tipi C) për arsye turistike gjatë periudhës 15 maj 2018 – 1 nëntor 2018, qytetarë të Arabisë Saudite, Bjellorusisë, Gjeorgjisë, Katarit, Omanit dhe Rusisë.

Viza afatgjatë (Lloji D) kërkohet për të gjithë shtetasit e huaj që do të qëndrojnë në Shqipëri për më shumë se 90 ditë gjatë një periudhe gjashtë mujore (90/180 ditë) dhe do të aplikojnë për një leje qëndrimi nga zyra e migrimit.

Procedurat e vizave

 • Nëse dëshironi të dini më shumë për lëshimin e vizave tranzite dhe afatshkurtra (tipi C), klikoni këtu.
 • Nëse dëshironi të dini më shumë për lëshimin e vizave afatgjata (lloji D), klikoni këtu.
 • Nëse dëshironi të dini më shumë për lëshimin e vizave tranzit të aeroportit (lloji A), klikoni këtu.
 • Për formularin e aplikimit për vizë klikoni këtu.

Ambasadat apo Konsullatat e huaja në Shqipëri

Nwse doni të kontaktoni një nga ambasadat apo konsullatat e huaja në Shqipëri kliko këtu.

Zona Kohore

Ora Verore e Evropës Qendrore (CEST) gjatë verës. Tirana është është një orë para Kohës së Koordinuar Botërore (UTC) (UTC+1).