Qoshe Urbane - Into Albania

Qoshe Urbane

Diku një pallat shumëkatësh modern krijuar nga studio arkitekture botërore. Në një qoshe tjetër, një pallat i kohës së komunizmit lyer me bojëra entuziaste. Rrugëve të rinj hipster me smartphone që ndeshen gabimisht me tregtarë fruta perimesh që zbresin përditë nga fshatrat përreth për të shitur anës rrugës produktet e tyre. Përvoja urbane në Shqipëri është e mbushur me kontradikta interesante që ja vlejnë të zbulohen e të shihen për atë që ato janë, pasqyrë e një vendi që po modernizohet me hapa shumë të shpejtë, e që kërkon të ndërtojë një bashkëjetesë sa më të denjë mes së djeshmes dhe së sotmes.

Në qytetin më të madh të vendit, në Tiranë, këto përplasje kanë krijuar një stil urban interesant, ku mund të përjetosh brenda një ditë-nate të vetme, sa hapësirat gri komuniste e muzetë ndërtuar në bunkerë, aq edhe energjinë dhe dritat vezulluese të një metropoli që ndryshon dita-ditës.

New & Trending

Choose a