20 fotografitë më të mira të Shqipërisë në 2020-ën - Into Albania

20 fotografitë më të mira të Shqipërisë në 2020-ën

Pavarësisht pengesave dhe dhimbjeve të këtij viti të shënuar në historinë e Shqipërisë dhe botës, 2020-a na ka dhuruar edhe disa nga pamjet më të bukura ndër vite.

Gjithnjë e bukur dhe e pasur, natyra, flora dhe fauna e Shqipërisë patën një lulëzim të dukshëm gjatë ketij viti aspak të zakonshëm, i cili ndali aktivitetin dhe rutinen e të gjithë botës. Një vit plot me hënë të jashtëzakonshme, me bregdete të boshatisur, me jetën e ripërtërirë të zogjve dhe luleve, me zbulimin e destiancioneve të reja e jo të populluara dhe me syrin e shpresën drejt aventurave të reja në vitin që vjen. Kjo ishte Shqipëria në vitin 2020 në 20 foto.

Një çift shijon rrezet e fundit të diellit në ishullin e Ksamilit. Foto nga Cecília Fazekas.

Pamja e rrallë e mjelmës në fluturim në kryeqytet. Foto nga Ilir Ciko.

Rritet popullariteti i banjave termale të Bënjës në Përmet. Foto nga Afrim Tahiraj.

Balona me ajër mbi qytetin e vjetër të Beratit. Foto nga Cecilia Fazekas.

Shebenik-Jablanica National Park. Photo by Jurgen Kushta

Një fushë e ndriçuar nga hëna në Parkun Shebenik-Jabllanicë. Foto nga Jurgen Kushta.

Perëndim mbi Tiranë. Foto nga Ilir Ciko.

Varkat me pedale lundrojnë në detin e kristaltë të Ksamilit. Foto nga Fiton Dalipi.

Vaskat e Selcës mes maleve të Kelmendit. Foto nga Afrim Tahiraj.

Perëndim në fshatin Rinia pranë Durrësit. Foto nga Klajd Papadhimitri.

Pelikani kaçurrel në Lagunën e Karavastasë. Foto nga Granit Hyseni.

Një kanoe lundron në luginën e lumit Drin. Foto nga Jurgen Kushta.

Maja e Rosit (2,524 m) në kufirin e Shqipërisë me Malin e Zi. Foto nga Granit Temaj.

Kolonia e flamingove në Lagunën e Nartës. Foto nga Arian Mavriqi.

Fshati i Lëpushës në Malësinë e Madhe. Foto nga Albjola Maloku.

Hëna mbi Malin e Dajtit. Foto nga Ilir Ciko.

Lulet e narçizit mbulojnë fushat e Kukësit. Foto nga Ermal Hallaçi.

Rruga e boshatisur në hyrje të Pogradecit e rrethuar nga bora. Foto nga Klajd Papadhimitri.

Syri i Sheganit në Liqenin e Shkodrës, destinacioni popullor i verës 2020. Foto nga Erald Halili.

Kisha në kodrën e fshatit Dhërmi. Foto nga Cecília Fazekas.

Shtegu i ngjyrave në Parkun Kombëtar Korab-Koritnik. Foto nga Ermal Hallaçi.