Zbulohet Varreza e Vjetër në Përmet - Dalin në Dritë Objekte të Mesjetës së Hershme - Into Albania

Zbulohet Varreza e Vjetër në Përmet – Dalin në Dritë Objekte të Mesjetës së Hershme

Përmeti nuk është vetëm vendi i destinacioneve magjepsëse, por edhe qytet i cili të mahnit me histori.  Ditët e fundit gjatë monitorimit të punimeve për zbatimin e projektit task 5, për zhvillimin e integruar urban dhe turistik Berat- Përmet, u evidentua dhe u zbulua një varrezë e cila mendohet se i përket periudhës së mesjetës së hershme. Që në momentin që ky varr u zbulua dhe deri tani specialistët kanë nxjerr në dritë objektet të ndryshme të periudhës së mesjetës së hershme

Lajmin e bëri të ditur Ministria e Kulturës, Elva Margariti në rrjetin e saj social, ku ka theksuar se “Specialistët e Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe DRTK Gjirokastër kanë nxjerrë në dritë objekte dhe po dokumentojnë dhe identifikojnë rezultatet e gërmimeve,” u shpreh ministria Margariti.

Zbulimi i varrezës në Përmet, foto DRTK Gjirokastër

Specialistët e Institutit Kombëtar të Trashëgimisë Kulturore dhe DRTK Gjirokastër gjatë gërmimet e tyre të kryera në këtë zone, kanë evidentuar dhe nxjerë në pah vathët, unazat dhe varëset e zbukuruara, të cilat i përkasin mesjetës së hershme, prej shek. VIII-IX deri në XI. Zbulimi i kësaj varreze shton informacionin për gjeografinë e shpërndarjes së kulturës arbërore në vendin tonë”, theksoi ndër të tjera Margariti.

Objektet e zbuluara gjatë gërmimeve arkeologjike, Përmet. Foto DRTK Gjirokastër

Objektet e zbuluara gjatë gërmimeve arkeologjike, Përmet. Foto DRTK Gjirokastër

Punimet për gërmime po vijojnë dhe sigurisht informacione më të detajuara do të na vijnë në ditët në vijim. Si rezultat i gërmimeve, punimet për zbatimin e projektit task 5, për zhvillimin e integruar urban dhe turistik Berat- Përmet, janë pezulluar për t’i dhënë përparësi inspektimeve dhe gërmimeve arkeologjike në këtë zonë.

Zbulimi i varrezës në Përmet, foto DRTK Gjirokastër

Zbulimi i varrezës në Përmet, foto DRTK Gjirokastër