Si të mbërrish - Into Albania

Si të mbërrish

Me makinë

Një nga mënyrat më të mira për të vizituar Shqipërinë është me makinë. Falë infrastrukturës së rinovuar gjatë dekadës së fundit, nga veriu në jug ju mund të arrini lehtë në qytetet kryesore të Shqipërisë me makinë. Udhëtimi për në fshatra mund të bëhet më i vështirë pasi ende ka rrugë të brendshme në kushte të këqija. Ju mund të udhëtoni në Shqipëri nëpërmjet pikave kufitare tokësore të Malit të Zi, Kosovës, Maqedonisë dhe Greqisë.

Kalimi i kufirit Shqipëri - Mali i Zi

 Kufiri kryesor i kalimit kufitar me Malin e Zi është ai i Muriqanit - Sukobin (Ulqin), por ju mund të udhëtoni edhe përmes Malit të Madh - Božaj (Podgoricë) ose Vermosh (Malësi e Madhe) - Gusinje (Plav ).

 Kalimi kufitar i Shqipërisë – Kosovë

Pika kryesore e kalimit kufitar nga Kosova është Morinë (Kukës) - Vërmicë (Prizren), por ju mund të zgjidhni të udhëtoni përmes Qafë Morinës (Tropojë) - Gjakovë; Qafë Prush - Gjakovë; Shishtavec (Kukës) - Dragash; Orgjost (Kukës) - Orqushë (vetëm për këmbësorë).

Kalimi i kufirit në Shqipëri - Maqedoni

Nëse planifikoni të hyni në Shqipëri përmes Maqedonisë, pika kryesore e kalimit kufitar është Qafë Thanë (Pogradec) - Kafasan (Strugë). Pikat e tjera kufitare ndërmjet Shqipërisë dhe Maqedonisë përfshijnë Tushemisht (Pogradec) - Sveti Naum (Ohër), Bllatë (Dibër) - Spas (Dibër) dhe Goricë (Pustec) - Stenje (Resnjë).

Kalimi kufitar Shqipëri – Greqi

Shqipëria ndan edhe kufirin ndërkombëtar të tokës me Greqinë. Pika kryesore kufitare midis dy vendeve është Kakavia - Ktismata (Pogoni). Kufijtë e tjerë të rëndësishëm të kalimit janë ato të Kapshticës (Devoll) - Kryestallopigi (Prespes); Tre Urat (Përmet) - Melissopetra (Konitsa), Qafë Botë (Konispol) - Sagiada (Filiates) dhe këmbësorë të tjerë vetëm pikë.

Me avion

Tek sa vazhdojnë diskutimet rreth hapjes së aeroporteve të reja, Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës Nënë Tereza mbetet i vetmi aeroport funksional për të udhëtuar në Shqipëri. I vendosur 17 km në veriperëndim të Tiranës, aeroporti është 30 minuta larg qendrës së qytetit. Në aeroport, ju do të gjeni një shërbim të autobusëve që funksionon për 12 orë (nga ora 06:00 deri në orën 18:00). Për më shumë informacione rreth autobusit të aeroportit klikoni këtu. Ka gjithashtu shoferë të ndryshëm të taksive, dhe zakonisht çmimi për një udhëtim të vetëm varion nga 2.000 deri në 2.500 lek gjatë ditës dhe 3.000 lekë midis orës 21.00 dhe 07.00.

Me traget

Shërbimet e trageteve nga qytetet italiane në portet e Durrësit, Shëngjinit dhe Vlorës funksionojnë gjatë gjithë vitit. Zakonisht, udhëtimi bëhet gjatë natës, në mënyrë që të ketë kohë për t'u çlodhur ose për të fjetur në një nga kabinat. Nëse dëshironi të dini më shumë për çmimet ose itinerarin e anijeve klikoni këtu. Një nga mënyrat më të lira për të arritur Shqipërinë Jugore nga Evropa Perëndimore është përmes fluturimit në Korfuz (Greqi), prej nga mund të merret trageti i rregullt për në Sarandë. Udhëtimi nga Korfusi në Sarandë nuk zgjat më shumë se dy orë dhe ka disa tragete që ju mundësojnë të sillni edhe makinën me vete.

Me autobus

Ju duhet të kontrolloni me agjensinë tuaj të udhëtimit në vendin tuaj të origjinës dhe të pyesni për ofertat që i përshtaten më mirë interesit tuaj, pasi linjat e autobusit janë të shumta.

Me tren

Deri tani nuk ka lidhje treni ndërshtetërore, dhe infrastruktura aktuale është mjaft e dobët. Ndërsa ekziston një projekt ndërtimi në vazhdim për një terminal të ri trenash, terminali aktual i Tiranës është pak larg nga qendra e qytetit, në Kashar. Disa qytete ku operojnë trenat përfshijnë Shkodrën, Durrësin, Pogradecin dhe disa destinacione të tjera.

Transport i kafshëve

Nëse doni të transportoni një kafshë shtëpiake në mënyrën më të shpejtë dhe të sigurtë të mundshme, Albanian Courier/Lufthansa Cargo ofron zgjidhjen më të mirë për ju! Falë një personeli të trajnuar, mirëmbajtës kafshësh, një akomodimi dhe përkujdjesje të nivelit më të lartë, si dhe faciliteteve të shumta, ne garantojmë transportin më të mirë për kafshën tuaj. Për më shumë informacione lexoni broshurën tonë të zgjeruar, ose telefononi në numrat: +355674012303, or +355672029930.