Kalaja e Tiranës (foto) - Into Albania

Kalaja e Tiranës (foto)

Kalaja e Tiranës, që e merr emrin nga rrënojat e kalasë së vjetër të qytetit që ndodhen aty pranë, është hapësira më e re publike e hapur në Tiranë, plot me bare, e dyqane tradicionale e moderne. E inauguruar në 21 dhjetor, në një nga zonat më të populluara të kryeqytetit që njihet si Pedonalja, Kalaja e Tiranës pritet të jetë një tjetër pikë mjaft e frekuentuar nga banorët dhe turistët. Më poshtë po ju paraqesim disa foto:

Hyrja në Kalanë e Tiranës, foto nga IntoAlbania.

Një nga muralet interesante të Kalasë, foto nga IntoAlbania.

Një nga baret në Kalanë e Tiranës, foto nga IntoAlbania.

Dyqanet e Kalasë së Tiranës, foto nga IntoAlbania.

Brenda njërit prej dyqaneve, foto nga IntoAlbania.

Emblema e familjes Toptani, që ka luajtur një rol kyç për konceptimin dhe hapjen e ambjenteve. Foto nga IntoAlbania.

Produkte natyrale që shiten në dyqanet përreth Kalasë. Foto nga IntoAlbania.

Hapësirat e Kalasë së Tiranës. Foto nga IntoAlbania.

Suvenire dhe pjata dekorative. Foto nga IntoAlbania.

Produkte të vajit të ullirit. Foto nga IntoAlbania.

Pjata dekorative me motive tradicionale. Foto nga IntoAlbania.

Një kompozim interesant me çajra të ndryshëm. Foto nga IntoAlbania.

Një tjetër hapësirë e Kalasë. Foto nga IntoAlbania.

Pjata dekorative që shiten në dyqanet e Kalasë. Foto nga IntoAlbania.

Objekte tradicionale të shfaqura në Kala. Foto nga IntoAlbania.

Arredimi i brendshëm i një prej dyqaneve të Kalasë. Foto nga IntoAlbania.

Një ditë tipike në Kalanë e Tiranës. Foto nga IntoAlbania.