Gjirokastra - Into Albania

Gjirokastra

Qyteti i Gurtë

Përse duhet të vizitoni Gjirokastrën

I njohur si një nga vendet e shpallura Trashëgimi Botërore e UNESCO-s, ky qytet i mrekullueshëm është ndërtuar e ruajtuar me kujdes gjatë shekujve në shpatet e pjerrëta, me shtëpitë prej guri që duket sikur janë ngritur mbi njëra-tjetrën. Shpirti i Gjirokastrës është pasqyruar më së miri në romanet e birit të saj më të njohur, shkrimtarit me famë botërore Ismail Kadare. Shtëpia e tij së bashku me shtëpinë e fëmijërisë së Enver Hoxhës, ish-diktatorit komunist të Shqipërisë, janë vetëm disa nga shumë atraksionet e qytetit. Tek sa ecën në rrugicat intime me kalldrëm nuk mund të mos vësh re Kalanë e Gjirokastrës, që imponuese vështron mbi qytetin e gurtë. Asnjë vizitë në Gjirokastër nuk do të quhej e plotë pa provuar traditën e pasur kulinare, me produktet e freskëta të bulmetit dhe djathin e njohur të kësaj zone.

Filters

Zbulo më Gjirokastra

Rekomandimet Tona

image-title

“Një mbrëmje në muzg” Përcjell Tingujt e Muzikës në Bënjë të Përmetit

image-title

Nivica – Çatia e Labërisë mes Historisë dhe Bukurisë Natyrore

image-title

Greqia Vendos – Në 1 Korrik Hap Kufijtë me Shqipërinë

image-title

Kali i Qyqes – Shpendi Pastrues i Mjedisit Rikthehet në Shqipëri

image-title

Shtegtarë dhe Autoktonë – Zbuloni Shpendët më të Rrallë të Shqipërisë

image-title

Çfarë do të Ndodhë me Personat që Janë Bllokuar Jashtë Atdheut

image-title

Si të Përgatisni Bukë të Shijshme Fshati Vetë në Shtëpi

image-title

4 Bibliotekat Dixhitale më të Mira ku Mund të Lexoni apo Dëgjoni Libra në Shqip

image-title

Shqipëria Turistike në Sytë e El Pais – Vendi i Evropës që Duhet Zbuluar

image-title

Histori, Kulturë dhe Legjendë – 10 Atraksionet Falas në Gjirokastër

image-title

Aroma e Kuzhinës Gjirokastrite, Plot Shije dhe Traditë

image-title

Kalaja e Tepelenës – Tjetër Zbulim i Ri në Rezidencën e Ali Pashës

image-title

6 Destinacionet Perfekte të Ngjitjeve në Shkëmbinj

image-title

Njihuni me Liqenet e Mrekullueshëm të Shqipërisë – Nga më të Rëndësishmit në Evropë

image-title

Ujërat Termale, Thesaret e Çmuara të Shqipërisë

image-title

15 Foto të Rralla të një Shqipërie që Nuk e Njihnit

image-title

Britanikët Zbulojnë Shqipërinë

image-title

Media Britanike – Shqipëria Destinacion Autentik për 2020-ën

image-title

Nis Bora e Parë – Vendet ku mund ta shijoni këtë fundjavë

image-title

Sheshet Plot Drita Festash – Fotot më të Bukura Nga e Gjithë Shqipëria

image-title

24 orë në Gjirokastër

image-title

Artizanët e njohur të Gjirokastrës

image-title

Sokak më Sokak: Shtëpitë e Njohura të Gjirokastrës

image-title

Turi i UNESCO-s në Antikitetin dhe Traditën e Shqipërisë

image-title

Çfarë të vizitoni përreth Gjirokastrës