Shkodra - Into Albania

Shkodra

Djepi i Kulturës

Përse duhet të vizitoni Shkodrën

Ky qytet poliedrik ka patur tradicionalisht një jetë artistike mjaft të pasur, dhe ka luajtuar një rol parësor në kulturën e vendit. Shkodra është djepi i disa prej poetëve, piktorëve, fotografëve e artistëve më të rëndësishëm shqiptarë. Muzeu Kombëtar i Fotografisë Marubi është një nga muzetë më modernë e njëherësh më të ‘vjetër’, për koleksionin e fotove historike ku spikat dhe fotoja e parë e realizuar në Shqipëri. Shkodra është një qytet mitesh dhe legjendash, ku Kalaja rrëfen legjendën e Rozafës e cila u muros për të garantuar mbijetesën e mureve dhe qytetit. I njohur ndryshe dhe si qyteti i biçikletave, përmes pedalimit mund t’i dhuroni vetes disa shëtitje të mrekullueshme përreth Liqenit më të madh të Ballkanit, tre lumenjve që takohen njëri me tjetrin, apo edhe të përshkoni bregdetin Adriatik.

Filters

Zbulo më Shkodra

Rekomandimet Tona

image-title

Shiroka Magjepsëse Nominohet për Çmimin Prestigjioz të Arkitekturës Botërore

image-title

Iballa – Fshati me një Trashëgimi të Pasur Historike dhe Resurse Natyrore

image-title

Kalatë e Shqipërisë – Fortesat më të Famshme Historike në Vend

image-title

Selca e Kelmendit – Fshati i Bukurive Natyrore të Fshehura mes Maleve

image-title

Plazhi i Rrjollit – Natyra e Pasur Përgjatë Vijës Bregdetare të Velipojës

image-title

Lugina e Kirit – Bukuroshja e Fshehur e Trojeve Shqiptare

image-title

Plazhi i Velipojës – Një Ndër Perlat e Adriatikut e Pasur me Kontraste Natyrore

image-title

Syri i Sheganit – Perla Natyrore e Fshehur Buzë Liqenit të Shkodrës

image-title

Shpellat e Pukës – Destinacione të Pasura me Legjenda dhe Histori

image-title

Liqeni i Komanit – Të Udhëtosh me Zanat drejt Liqenit të Magjepsur

image-title

Destinacionet Përrallore të Pukës – Eksperiencat Unike në Natyrë

image-title

Nga Korabi në Këlcyrë – 10 Destinacionet Për të Mos u Humbur në 2020-ën

image-title

Bujtina Marku – Të Endësh në Tezgjah si Në Antikitet

image-title

6 Vendet Mahnitëse në Shqipëri, për të Dashuruarit me Dëborën

image-title

Bashkëjetesa fetare në Shkodër

image-title

Katedralja e Shkodrës

image-title

Galeria e Arteve në Shkodër

image-title

Vendi i Dëshmisë dhe Kujtesës

image-title

Kantina Kopliku – Të degustosh verën aty ku prodhohet

image-title

Muzeu Dioqezan Shkodër-Pult

image-title

Kulla e Ngujimit në Theth

image-title

Agroturizëm “Rruga e Mullirit”

image-title

Kisha e Thethit

image-title

Ujëvara e Grunasit në Theth

image-title

Xhamia e Plumbit

image-title

Liqeni i Shkodrës

image-title

Parku Kombëtar Theth

image-title

Muzeu Kombëtar i Fotografisë Marubi

image-title

Kalaja e Rozafës

image-title

Pedonalja e Shkodrës

image-title

Kompleksi “Ndre Mjeda”

image-title

Ura e Mesit

image-title

Muzeu Historik i Shkodrës

image-title

Ishulli i Sardës: Qyteti mesjetar që u kthye në ishull

image-title

Vaskat e Gurit në Ndërlysë